Ciastka są duże, z zewnątrz nieregularnie popękane – co nadaje im efektowny aspekt wizualny. Charakteryzuje je głębia intensywnie czekoladowego aromatu. Jest to produkt naturalny. Dodatkowym atutem mieszanki COOKIES CZEKOLADOWE jest możliwość swobodnej kreacji receptur. Dla urozmaicenia i wzbogacenia walorów smakowych wypieku można dodać według uznania kawałki czekolady, bakalie lub orzechy. Produkt naturalny.
Receptury na:
Dostępne do pobrania w karcie produktu.
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Cookies Czekoladowe |
1000 |
|
Margaryna/Masło |
100 |
|
Jaja |
100 |
|
Olej |
100 |
|
Woda |
60 |
|
*Kawałki termostabilnej czekolady białej |
120 |
|
*Kawałki termostabilnej czekolady mlecznej |
120 |
|
Mieszanie |
4′ |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie | 4’ |
| Formownie | krążki |
| Wypiek | 180 – 200°C / 13′ – 15′ |
* opcjonalnie można dodać kawałki czekolady, bakalie, orzechy