Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Cookies Czekoladowe – receptura

COOKIES CZEKOLADOWE to mieszanka do wyrobu ciastek o wilgotnym i miękkim wnętrzu długo zachowującym świeżość

Ciastka są duże, z zewnątrz nieregularnie popękane – co nadaje im efektowny aspekt wizualny. Charakteryzuje je głębia intensywnie czekoladowego aromatu. Jest to produkt naturalny. Dodatkowym atutem mieszanki COOKIES CZEKOLADOWE jest możliwość swobodnej kreacji receptur. Dla urozmaicenia i wzbogacenia walorów smakowych wypieku można dodać według uznania kawałki czekolady, bakalie lub orzechy. Produkt naturalny.

Receptury na:

  1. Cookies Czekoladowe

Dostępne do pobrania w karcie produktu.

Cookies Czekoladowe

Składniki

Surowce [g]

Cookies Czekoladowe

1000

Margaryna/Masło

100

Jaja

100

Olej

100

Woda

60

*Kawałki termostabilnej czekolady białej

120

*Kawałki termostabilnej czekolady mlecznej

120

Mieszanie

4′

Sposób wytwarzania
Miesienie 4’
Formownie krążki
Wypiek 180 – 200°C / 13′ – 15′

 

* opcjonalnie można dodać kawałki czekolady, bakalie, orzechy

Produkty wykorzystane w recepturze

Pliki do pobrania

Karta produktu