Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Jogo de luxe – receptura

Mieszanka do wyrobu jogurtowych ciast biszkoptowo-tłuszczowych

Dzięki idealnie skomponowanym składnikom Jogo de luxe nadaje wyrobom delikatny smak i aromat oraz niezwykle apetyczny wygląd. oprócz walorów smakowych mieszanka charakteryzuje się również bardzo istotnymi cechami technologicznymi, takimi jak: długotrwała świeżość, duża objętość oraz ekonomiczność stosowania.
Jogo de luxe daje szeroki wachlarz zastosowań. może być bazą do przygotowania ciast z owocami świeżymi, mrożonymi, różnymi nadzieniami i kremami.

Receptury na:

  1. Jogo de luxe
  2. Jogurtowa babka z bakaliami
  3. Jogo zebra
  4. Muffiny jogurtowe z wiśniami

Dostępne do pobrania w karcie produktu.

Jogo de Luxe

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Jaja

300

Olej

300

Woda

300

Sposób wytwarzania
Miesienie 5’
Formownie blacha
Wypiek 170 – 180°C / 40′ – 50′

 

Jogurtowa babka z bakaliami

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Jaja

300

Olej

300

Woda

300

Rodzynki

150

Skórka pomarańczowa

50

Sposób wytwarzania
Miesienie 5’
Formownie blacha
Wypiek 170 – 180°C / 40′ – 50′

Jogo Zebra

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Jaja

300

Olej

300

Woda

300

Kakao

20

Sposób wytwarzania
Miesienie 5’
Formownie blacha
Wypiek 170 – 180°C / 40′ – 50′

Muffiny jogurtowe z wiśniami

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Jaja

300

Olej

300

Woda

300

Sposób wytwarzania
Miesienie 5’
Formownie blacha
Wypiek 170 – 180°C / 25′ – 30′

Produkty wykorzystane w recepturze

Pliki do pobrania

Karta produktu