Mix Panneto jest mieszanką ciasta drożdżowego, przeznaczoną do przygotowywania zarówno tradycyjnych drożdżówek, luksusowych babek drożdżowych, chałek, ciast maślanych czy ciast półfrancuskich jak i niezwykłych w smaku – wywodzących się z Włoch – bab drożdżowych typu Panettone. To różnorodne zastosowanie można poszerzyć jeszcze bardziej, tworząc na bazie mixu własne receptury! Skrupulatnie skomponowany skład sprawia, że wypieki wyglądają i smakują znakomicie.
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mąka pszenna T500 |
10 000 |
|
Mieszanka |
2 000 |
|
Drożdże |
500 |
|
Cukier |
2 000 |
|
Tłuszcz |
2 000 |
|
Woda |
5 500 |
|
Bakalie |
4 500 |
|
Jaja |
1 000 |
|
Mieszenie |
4+5 |
|
Temperatura ciasta |
28-30°C |
|
Czas fermentacji |
30 minut |
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mąka pszenna T500 |
10 000 |
|
Mieszanka |
2 000 |
|
Drożdże |
400 |
|
Cukier |
1200 |
|
Tłuszcz |
800 |
|
Woda |
6000 |
|
Mieszenie |
3+5 |
|
Temperatura ciasta |
28-30°C |
|
Czas fermentacji |
15 minut |
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mąka pszenna T500 |
10 000 |
|
Mieszanka |
2 000 |
|
Drożdże |
400 |
|
Cukier |
1200 |
|
Tłuszcz |
200 |
|
Woda |
6000 |
|
Tłuszcz do wbudowania |
5 000 |
|
Mieszenie |
3+5 |
|
Temperatura ciasta |
20-22°C |
|
Czas fermentacji |
90-120 min |