Mieszanka Pączek na Medal to łatwa w przygotowaniu i ekonomiczna mieszanka do produkcji smakowitych pączków. Nowa formuła mieszanki ułatwia uzyskanie wysokiej jakości wyrobów o dużej objętości i korzystnych cechach miękiszu.Stabilizuje ona rozrost końcowy oraz zapewnia idealny kolor i aromat, a także wydłuża świeżość. Dzięki jej zastosowaniu otrzymujemy doskonałe pączki o apetycznym wyglądzie i wydłużonym czasie przechowywania. Dodatkowym atutem mieszanki jest najwyższa powtarzalność produkcji oraz prostota wytwarzania.
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mąka pszenna |
1 000 |
|
Mieszanka |
200 |
|
Jaja |
150 |
|
Margaryna |
80 |
|
Drożdże |
60 |
|
Woda |
380 |
| Sposób wytwarzania | |
|
Miesienie |
3’+5′ |
|
Temperatura ciasta |
27 – 28 °C |
|
Wstępna fermentacja |
15′ |
|
Dzielenie |
Tak |
|
Fermentacja (33 – 35°C / 70-80%) |
45′ – 50′ + 5′ w warunkach otoczenia |
|
Smażenie (170 – 175 °C) |
4 + 2 + 2 |
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mąka pszenna |
1 000 |
|
Mieszanka |
200 |
|
Cukier |
400 |
|
Jaja |
50 |
|
Margaryna |
100 |
|
Drożdże |
90 |
|
Woda |
90 |
| Sposób wytwarzania | |
|
Miesienie |
4’+6′ |
|
Temperatura ciasta |
26 – 27 °C |
|
Wstępna fermentacja |
15′ |
|
Dzielenie |
Tak |
|
Fermentacja (35°C / 80%) |
60′ – 70′ |
|
Wypiek |
200 – 210 °C / 14′ – 16′ |