Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Piernik – receptura

Piernik to wyjątkowa mieszanka do wyrobu ciast piernikowych.

Wyroby z tej mieszanki charakteryzują się bogatym, korzennym aromatem oraz niezwykłym smakiem. Oprócz tego ciasta z mieszanki Piernik cechuje długotrwała świeżość.

Receptury na:

  1. Receptura podstawowa
  2. Babka
  3. Blat
  4. Piernik z bakaliami

Dostępne do pobrania w karcie produktu.

Receptura podstawowa

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA Piernik

1 000

Jajka

300

Olej roślinny

300

Marmolada

300

Woda

70

Bakalie

Razem

1 970

Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala) 5’

Babka

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA Piernik

1 000

Jajka

450

Olej roślinny

400

Marmolada

Woda

100

Bakalie

Razem

1 950

Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala) 4’
Formownie Forma
Wypiek 40′-50′ / 180ºC

Blat

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA Piernik

1 000

Jajka

300

Olej roślinny

300

Marmolada

300

Woda

100

Bakalie

Razem

1 950

Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala) 4’
Formownie Blacha
Wypiek 40′-50′ / 180ºC

Piernik z bakaliami

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA Piernik

1 000

Jajka

500

Olej roślinny

300

Marmolada

Woda

50

Bakalie

750

Razem

2 600

Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala) 4’
Formownie Blacha
Wypiek 40′-50′ / 180ºC

Produkty wykorzystane w recepturze

Pliki do pobrania

Karta produktu