Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Waniliowe Extra – receptura

WANILIOWE EXTRA jest mieszanką do wyrobu różnego rodzaju ciast drożdżowych

Są to bułki drożdżowe, paluchy maślane, chałki oraz babki z bakaliami. Dzięki doskonale dobranym składnikom otrzymujecie państwo produkt o wyrazistym maślano-waniliowym smaku oraz długim terminie przydatności do spożycia gotowego wyrobu.

Receptura na Waniliowe Extra

Składniki

Surowce [g]

Mąka pszenna T500

1 000

Mieszanka

200

Cukier

150

Jajka

100

Tłuszcz (margaryna+olej)

80+40

Drożdże

60

Woda

ok. 450-460

Receptura na pieczywo maślane z użyciem mixu Waniliowe Extra

Składniki

Surowce [g]

Mąka pszenna T500

1 000

Mieszanka

200

Cukier

80

Margaryna

50

Drożdże

60

Woda

620