Unikalna kombinacja zakwasu pszennego ze słodem jęczmiennym nadaje pieczywu wykonanemu na bazie mieszanki Carski oryginalny, wysublimowany smak. Zastosowanie płatków ziemniaczanych sprawia, że wypieki mają niezwykle delikatny aromat i ciekawą, gąbczastą strukturę miękiszu. Carski stanowi doskonałą bazę do kanapek i przekąsek dla całej rodziny na każdą porę dnia.
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mąka pszenna typ 500 |
500 |
|
Mieszanka Carski |
500 |
|
Drożdże |
50 |
|
Woda (ok 40ºC) |
900 |
|
Dekoracja – pospka Multigrain |
według uznania |
|
Razem |
1950 |
| Sposób wytwarzania | |
| Miesienie | 3’+12′ |
| Temperatura ciasta | 30-35ºC |
| 1 fermentacja (na stole) | 30′ |
| 2 fermentacja | 30′ |
| Wypiek (piec trzonowy) z zaparowaniem | 220˚C / 45- 55′ |