Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Carski – receptura

Mieszanka do produkcji pieczywa pszennego

Unikalna kombinacja zakwasu pszennego ze słodem jęczmiennym nadaje pieczywu wykonanemu na bazie mieszanki Carski oryginalny, wysublimowany smak. Zastosowanie płatków ziemniaczanych sprawia, że wypieki mają niezwykle delikatny aromat i ciekawą, gąbczastą strukturę miękiszu. Carski stanowi doskonałą bazę do kanapek i przekąsek dla całej rodziny na każdą porę dnia.

Receptura podstawowa

 

Składniki

Surowce [g]

Mąka pszenna typ 500

500

Mieszanka Carski

500

Drożdże

50

Woda (ok 40ºC)

900

Dekoracja – pospka Multigrain

według uznania

Razem

1950

Sposób wytwarzania
Miesienie 3’+12′
Temperatura ciasta 30-35ºC
1 fermentacja (na stole) 30′
2 fermentacja 30′
Wypiek (piec trzonowy) z zaparowaniem 220˚C / 45- 55′

 

Pliki do pobrania

Karta produktu