Produkt opatrzony jest znakiem czystej etykiety, pozbawiony substancji dodatkowych. Idealnie wpisuje się w stale rosnące oczekiwania świadomych konsumentów. To pieczywo o wyjątkowo pełnym aromacie, delikatne w smaku. Wyróżnia go piękna, głęboka barwa oraz charakterystyczny dla mąki Graham subtelny zapach. Produkt zachowuje długotrwałą świeżość.
Receptury na:
Do pobrania na stronie receptury Graham
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mąka pszenna typ 1850 |
1000 |
|
Mąka pszenna typ 750 |
– |
|
Mąka pszenna typ 500 |
– |
|
Mieszanka Graham |
300 |
|
Drożdże |
40 |
|
Sól |
– |
|
Polepszacz Biały |
– |
| Woda | 975 |
| RAZEM | 2315 |
|
Sposób wytwarzania |
|
|
Miesienie |
3’ + 15’ |
|
Temperatura ciasta |
28-30˚C |
|
1 fermentacja (na stole) |
20′ |
|
2 fermentacja |
30-40′ |
|
Wypiek (piec trzonowy) |
210˚C / 35′ |
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mąka pszenna typ 1850 |
700 |
|
Mąka pszenna typ 750 |
300 |
|
Mąka pszenna typ 500 |
– |
|
Mieszanka Graham |
300 |
|
Drożdże |
40 |
|
Sól |
– |
|
Polepszacz Biały |
– |
| Woda | 950 |
| RAZEM | 2290 |
|
Sposób wytwarzania |
|
|
Miesienie |
3’ + 15’ |
|
Temperatura ciasta |
28-30˚C |
|
1 fermentacja (na stole) |
20′ |
|
2 fermentacja |
30-40′ |
|
Wypiek (piec trzonowy) |
210˚C / 35′ |
|
Składniki |
Surowce [g] |
|
Mąka pszenna typ 1850 |
400 |
|
Mąka pszenna typ 750 |
– |
|
Mąka pszenna typ 500 |
600 |
|
Mieszanka Graham |
150 |
|
Drożdże |
50 |
|
Sól |
10 |
|
Polepszacz Biały |
5 |
| Woda | 650 |
| RAZEM | 1865 |
|
Sposób wytwarzania |
|
|
Miesienie |
2’ + 6’ |
|
Temperatura ciasta |
26-28˚C |
|
1 fermentacja (na stole) |
15′ |
|
2 fermentacja |
40′ |
|
Wypiek (piec trzonowy) |
230˚C / 17′ |