Lesaffre Polska – Miejsce innowacyjnych rozwiązań piekarniczych

Wyborny – receptura

Mieszanka piekarska do produkcji aromatycznego pieczywa mieszanego z dodatkiem ziaren słonecznika i siemienia lnianego

Dzięki zastosowaniu mieszanki można uzyskać przepyszne, aromatyczne pieczywo z dodatkiem ziaren słonecznika i siemienia lnianego o długotrwałej świeżości. Zaletą produktu jest wysoka wydajność mieszanki. Wyborny to doskonała propozycja dla osób dbających o dobrą formę i urodę. Dodatkowo kombinacja dwóch zakwasów: pszennego i żytniego nadaje mu wyrafinowany smak.

Chleb żytnio-pszenny

Składniki ilość w gramach
Mąka żytnia typ 720 800
Mąka pszenna typ 750 200
Mieszanka Żytni 400
Drożdże Lesaffre 30
Ritesa w płynie 20 g
Woda 1100
Razem 2550
Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala) 3’ + 3’
Temperatura ciasta 30 °C
1 fermentacja (temp otoczenia) 30’
Dzielenie wg uznania
2 fermentacja (pod przykryciem w temperaturze otoczenia) 35′-45′
Wypiek (piec trzonowy) 220˚C / 30-35′

 

Chleb pszenno-żytni

 

Składniki ilość w gramach
Mąka żytnia typ 720 200
Mąka pszenna typ 750 800
Mieszanka Żytni 400
Drożdże Lesaffre 30
Ritesa w płynie 10
Woda 950
Razem 2390
Sposób wytwarzania
Miesienie (spirala) 3’ + 6’
Temperatura ciasta 27-28 °C
1 fermentacja (temp otoczenia) 15’
Dzielenie wg uznania
2 fermentacja (pod przykryciem w temperaturze otoczenia) 35′-45′
Wypiek (piec trzonowy) 220˚C / 30-35′

 

Pliki do pobrania

Karta produktu