Użycie tej mieszanki nie tylko skraca czas produkcji, ale również niweluje ewentualne zagrożenia produkcyjne. Biszkopt extra gwarantuje wysoką i niezawodną jakość produktu końcowego bez względu na jego rodzaj. Produkt ten stanowi doskonałą bazę dla: rantów, korpusów oraz wszelkiego rodzaju ciast na bazie ciasta biszkoptowego. Biszkopt extra cechują delikatny i puszysty miękisz oraz jednorodna struktura ciasta. Użyty na spody przyjmuje dużą ilość syropu.
➔ jednorodna struktura ciasta
➔ delikatny i puszysty miękisz
➔ duża objętość finalnego produktu
➔ dobra świeżość finalnego produktu
➔ prostota i powtarzalność wykonania
➔ wszechstronność zastosowania: ranty, rolady, korpusy, spody
➔ biszkopt przyjmuje dużą ilość nakropki
➔ Biszkopt Extra 100% doskonale sprawdza się przy produkcji rolad, gdyż ciasto wykazuje dużą
elastyczność przy zwijaniu