Sielski to 50% mieszanka powstała na bazie starannie dobranych – wyłącznie naturalnych składników, z których połowę stanowią: siemię lniane brązowe oraz nasiona Chia (szałwii hiszpańskiej). Niekwestionowaną zaletą nasion Chia jest wysoka zawartość kwasów Omega-3 (m. in. kwasu alfa-linolenowego, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi). Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2g ALA dziennie tj. około 2 kromek chleba Sielski. Nasiona Chia w połączeniu z siemieniem lnianym tworzą idealnie zgrany duet. Chleb Sielski dzięki dużej zawartości nasion ma wyjątkowo ciekawą, sprężystą strukturę miękiszu i wyrazisty smak i aromat. Przy tworzeniu formuły wyeliminowane zostały wszelkie zbędne substancje dodatkowe – produkt „clean label”.
➔ aż 50% składu stanowią ziarna: siemienia lnianego i nasion Chia (szałwii hiszpańskiej)
➔ źródło błonnika i wysoka zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3 (1,6 g kwasu alfa-linolenowego (ALA)/100 g pieczywa)
➔ produkowany w oparciu o naturalne składniki
➔ odpowiednio wilgotny i sprężysty, pełen ziaren miękisz
➔ wyrazisty smak i aromat pieczywa
➔ wysoka jakość wyrobu
➔ dobra wydajność mieszanki