Niski indeks glikemiczny na poziomie 42,7%
Pieczywo ziarniste o niskim indeksie glikemicznym jest idealną propozycją dla osób dbających o zdrowie lub wymagających stosowania specjalistycznych dietoterapii. Szczególnie polecany dla diabetyków oraz pacjentów z zaburzeniami glikemii poposiłkowej. Gotowy wyrób ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit, a także jest źródłem białka, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Wypieczony produkt daje długie uczucie sytości. Kompozycja ziaren m.in. słonecznika, siemienia lnianego, pestek dyni tworzy idealną dawkę energii, pozwalając cieszyć się tradycyjnym smakiem i aromatem zdrowego pieczywa. Mieszanka świetnie się sprawdzi do chleba koszyczkowego, jak i do bułek o różnych kształtach.
➔ chleb szczególnie polecany dla diabetyków oraz pacjentów z zaburzeniami glikemii poposiłkowej
➔ pieczywo źródłem białka oraz z wysoką zawartością błonnika pokarmowego
➔ niski ładunek glikemiczny kromki pieczywa
➔ duża ilość ziaren
➔ długie uczucie sytości
➔wyjątkowy smak i aromat