Mieszanka Chleb na dzień dobry polecana jest głównie do wyrobu chleba, ale również sprawdzi się w produkcji pieczywa drobnego, takiego jak bułki, bagietki i precle. Dzięki odpowiednio dobranej formule, produkt charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i zapachem oraz rumianą i chrupiącą skórką, posypaną kminkiem. Kompozycja kminku w formie mielonej i w ziarnach oraz serwatki nadaje pieczywu oryginalny smak i wygląd. Polacy chętnie sięgają po kminek ze względu na jego charakterystyczny słodkawy, ciepły zapach oraz lekko piekący smak podobny do anyżu i kopru włoskiego. To jedna z lepszych przypraw, która doskonale komponuje się z chlebem.
➔ oryginalny smak dzięki dodatkowi kminku mielonego i w ziarnach
➔ wydłużona świeżość pieczywa
➔ wyjątkowy smak i zapach oraz chrupiąca skórka
➔ prosta i łatwa w aplikacji receptura
➔ możliwość użycia w różnych aplikacjach
➔ powtarzalność produktu gotowego
➔ pieczywo jest źródłem błonnika pokarmowego
➔ wysoka zawartość manganu pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
➔ wysoka zawartość fosforu pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów
➔ wysoka zawartość miedzi pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
➔ produkt jest opatrzony znakiem „Clean Label”