Jogurtowe Extra to 100 % mieszanka do wyrobu wszelkiego rodzaju ciast biszkoptowo-tłuszczowych.
Starannie dobrane surowce oraz doskonała receptura zapewniają subtelny smak i aromat wytwarzanych ciast oraz delikatny i świeży miękisz.
Starannie dobrane surowce oraz doskonała receptura zapewniają subtelny smak i aromat wytwarzanych ciast oraz delikatny i świeży miękisz.
Składniki | Surowce [g] |
MIESZANKA | 1 000 |
Olej | 400 |
Jaja | 350 |
Woda | 150 |
Wytwarzanie:
Wszystkie składniki ciasta miesić przez 3 minuty na średnich obrotach mieszadłem płaskim, ramowym. Następnie wyłożyć na blachę i dekorować owocami, kremem itp. i wypiekać.
Wypiek: 170 - 180°C
Czas wypieku: 35 - 45 minut
Składniki | Surowce [g] |
MIESZANKA | 1 000 |
Olej | 400 |
Jaja | 375 |
Woda | 175 |
Kakao | 25 |
Jabłko (kostka) | 100 |
Wytwarzanie:
Wszystkie składniki ciasta, z wyjątkiem jabłka, miesić przez 3 minuty na średnich obrotach mieszadłem płaskim, ramowym. Następnie dodać jabłka i na wolnych obrotach miesić jeszcze minutę. Po wyłożeniu ciasta na blachę dekorować jabłkiem, kremem itp. i wypiekać.
Wypiek: 170 - 180°C
Czas wypieku: 35 - 45 minut
Składniki | Surowce [g] |
MIESZANKA | 1 000 |
Olej | 400 |
Jaja | 375 |
Woda | 150 |
Wytwarzanie:
Wszystkie składniki ciasta miesić przez 4 - 5 minut na średnich obrotach mieszadłem płaskim, ramowym. Następnie wyłożyć do foremek i wypiekać.
Wypiek: 170 - 180°C
Czas wypieku: 30 - 35 minut