Ciasto de Luxe

Ciasto De Luxe jest mieszanką do wyrobu różnego rodzaju ciast biszkoptowo-tłuszczowych

Ciasto ma naturalny kolor, charakteryzuje je łagodny smak. Sprężysta struktura stabilnie trzyma nadzienia i owoce. Wilgotny miękisz doskonale komponuje się z dodatkami owocowymi. Niewątpliwą zaletę stanowią: ekonomiczna receptura, prostota wykonania i powtarzalność produkcji.

Receptury na:

1. Ciasto de Luxe - receptura podstawowa

Do pobrania także w karcie produktu

Ciasto de Luxe - receptura podstawowa

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka CIASTO DE LUXE

1 000

Jaja

300

Olej

300

Woda

300

Mieszanie

5'

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta wymieszać mieszadłem płaskim ramowym przez około 5 minut na średnich obrotach. Następnie wyłożyć na blachę, dekorować owocami, kremem lub nadzieniem termostabilnym i wypiekać.

Temperatura wypieku: 180-200°C (temperatura wypieku ciast biszkoptowo-tłuszczowych)
Czas wypieku: około 40-50 minut

Pliki do pobrania