Czekoladowe

Mieszanka do wyrobu czekoladowych ciast biszkoptowo-tłuszczowych

Czekoladowe może być wykorzystywane jako podstawa najróżniejszych receptur i z pewnością zadowoli wyszukane gusta klientów. Mocny, czekoladowy aromat oraz wilgotny, puszysty miękisz to tylko nieliczne z atutów tego ciasta.

Receptura na Ciasto Czekoladowe

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka Czekoladowe

1 000

Olej roślinny

450

Jaja

250

Woda

200

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta miesić przez 3 minuty na średnich obrotach mieszadłem płaskim, ramowym. Następnie wyłożyć na blachę i dekorować owocami, kremem itp. i wypiekać.

Wypiek: 170 - 180°C

Czas wypieku: 35 - 45 minut

Receptura na Babkę Czekoladową

Składniki

Surowce [g]

Mieszanka Czekoladowe

1000

Olej roślinny

500

Jaja

500

Woda

-

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta miesić przez 6 minut na szybkich obrotach rózgą. Następnie wyłożyć do foremek, naciąć natłuszczoną skrobką wzdłuż i wypiekać.

Wypiek: 170 - 180°C

Czas wypieku: 30 - 35 minut