Receptura cukiernicza

Czekoladowe

Receptura na Ciasto Czekoladowe

Składniki Namiar surowców [g]
Mieszanka Czekoladowe 1 000 g
Olej roślinny 450 g
Jaja 250 g
Woda 200 g

Wytwarzanie:Wszystkie składniki ciasta miesić przez 3 minuty na średnich obrotach mieszadłem płaskim, ramowym. Następnie wyłożyć na blachę i dekorować owocami, kremem itp. i wypiekać.
Wypiek: 170 - 180°C
Czas wypieku: 35 - 45 minut

Receptura na Babkę Czekoladową

Składniki Namiar surowców [g]
Mieszanka Czekoladowe 1 000 g
Olej roślinny 500 g
Jaja 500 g
Woda -

Wytwarzanie:Wszystkie składniki ciasta miesić przez 6 minut na szybkich obrotach rózgą. Następnie wyłożyć do foremek, naciąć natłuszczoną skrobką wzdłuż i wypiekać.
Wypiek: 170 - 180°C
Czas wypieku: 30 - 35 minut


Powrót