Receptura cukiernicza

Jogurtowe Extra to mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych.

Jogurtowe Extra to 100 % mieszanka do wyrobu wszelkiego rodzaju ciast biszkoptowo-tłuszczowych. Starannie dobrane surowce oraz doskonała receptura zapewniają subtelny smak i aromat wytwarzanych ciast oraz delikatny i świeży miękisz.

Ciasto Jogurtowe

Składniki Namiar surowców [g]
MIESZANKA 1 000 g
Olej 400 g
Jaja 350 g
Woda 150 g

Wytwarzanie:Wszystkie składniki ciasta miesić przez 3 minuty na średnich obrotach mieszadłem płaskim, ramowym. Następnie wyłożyć na blachę i dekorować owocami, kremem itp. i wypiekać.
Wypiek: 170 - 180°C
Czas wypieku: 35 - 45 minut

Ciasto Jogurtowe z Kakao i Jabłkiem

Składniki Namiar surowców [g]
MIESZANKA 1 000 g
Olej 400 g
Jaja 375 g
Woda 175 g
Kakao 25 g
Jabłko (kostka) 100 g

Wytwarzanie:Wszystkie składniki ciasta, z wyjątkiem jabłka, miesić przez 3 minuty na średnich obrotach mieszadłem płaskim, ramowym. Następnie dodać jabłka i na wolnych obrotach miesić jeszcze minutę. Po wyłożeniu ciasta na blachę dekorować jabłkiem, kremem itp. i wypiekać.
Wypiek: 170 - 180°C
Czas wypieku: 35 - 45 minut

Babka Jogurtowa

Składniki Namiar surowców [g]
MIESZANKA 1 000 g
Olej 400 g
Jaja 375 g
Woda 150 g

Wytwarzanie:Wszystkie składniki ciasta miesić przez 4 - 5 minut na średnich obrotach mieszadłem płaskim, ramowym. Następnie wyłożyć do foremek i wypiekać.
Wypiek: 170 - 180°C
Czas wypieku: 30 - 35 minut


Powrót