Receptura cukiernicza

Mieszanka do wyrobu pączków.

Mieszanka Pączek na medal to łatwa w przygotowaniu i ekonomiczna mieszanka do produkcji smakowitych pączków. Nowa formuła mieszanki ułatwia uzyskanie wysokiej jakości wyrobów o dużej objętości i korzystnych cechach miękiszu. Dzięki jej zastosowaniu otrzymujemy doskonałe pączki o apetycznym wyglądzie i wydłużonym czasie przechowywania. Dodatkowym atutem mieszanki jest najwyższa powtarzalność produkcji oraz prostota wytwarzania.

Chleb Sojowy

Ciasto

Składniki Namiar surowców [g]
20%
Mąka pszenna typ 500 1 000 g
MIESZANKA 200 g
Jaja 150 g
Tłuszcz (margaryna) 80 g
Drożdże 60 g
Woda 380 g
Miesienie 3+4
Temperatura ciasta 26 - 27°C
Wstępna fermentacja 15 minut

Wytwarzanie:Wszystkie składniki wymieszać i odstawić do wstępnej fermentacji (15 minut). Następnie odważyć pożądaną gramaturę, uformować kęsy ciasta, ułożyć na deskach, spłaszczyć i fermentować przez 50-60 minut w temperaturze 35°C i wilgotności względnej powietrza 60%.
Wypiek: 180°C
Czas wypieku: 4 min. -> odwrócić -> 2 min.


Powrót