Receptura cukiernicza

Mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo - tłuszczowych

Extra Babka XXL

Składniki Namiar surowców [g]
MIESZANKA 1 000 g
Jajka 450 g
Olej 400 g
Woda 100

Wytwarzanie:Wszystkie składniki ciasta miesić przez 6 minut na szybkich obrotach. Następnie wyłożyć do formy i delikatnie naciąć kęs ciasta wzdłuż formy.
Wypiek: 170 - 180°C
Czas wypieku: około 35-40 minut

Keks XXL

Składniki Namiar surowców [g]
MIESZANKA 1 000 g
Jajka 450 g
Olej 400 g
mieszanka keksowa około 500 g

Wytwarzanie:Wszystkie składniki ciasta, z wyjątkiem mieszanki keksowej, miesić przez 6 minut na szybkich obrotach. Pół minuty przed końcem miesienia wsypać mieszankę keksową do masy i dokończyć miesienie. Następnie wyłożyć do formy i delikatnie naciąć kęs ciasta wzdłuż formy.
Wypiek: 170 - 180°C
Czas wypieku: około 35-40 minut


Powrót