Extra Babka Karmelowa

Mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych o smaku karmelowym

Szczególnie polecana do produkcji wszelkiego rodzaju babek. Delikatny, wilgotny miękisz o równomiernej strukturze to wyznaczniki cechujące ten produkt. Mieszanka gwarantuje szybkość i łatwość wykonania oraz niepowtarzalny smak i aromat karmelowy. Dodatkową zaletą jest długi okres przydatności do spożycia uzyskany bez użycia środków konserwujących.

Receptura na Extra Babkę Karmelową

Składniki

Surowce [g]

MIESZANKA

1 000

Jajka

500

Olej

500

Woda

100

Wytwarzanie:

Wszystkie składniki ciasta miesić przez 5-7 minut na średnich obrotach mieszadłem płaskim ramowym. Następnie wyłożyć do formy i delikatnie naciąć kęs ciasta wzdłuż formy.

Wypiek: 170 – 180°C

Czas wypieku: około 35 – 45 minut