Receptura cukiernicza

Mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo - tłuszczowych

EXTRA BABKA KARMELOWA to wysokiej jakości mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych o niepowtarzalnym smaku i aromacie karmelowym z nutą toffi. Szczególnie polecana do produkcji wszelkiego rodzaju babek. Delikatny, wilgotny miękisz o równomiernej strukturze to wyznaczniki cechujące ten produkt. Mieszanka gwarantuje szybkość i łatwość wykonania oraz niepowtarzalny smak i aromat karmelowy. Dodatkową zaletą jest długi okres przydatności do spożycia uzyskany bez użycia środków konserwujących.

Receptura na Extra Babkę Karmelową

Składniki Namiar surowców [g]
MIESZANKA 1 000 g
Jajka 500 g
Olej 500 g
Woda 100 g

Wytwarzanie:Wszystkie składniki ciasta miesić przez 5-7 minut na średnich obrotach mieszadłem płaskim ramowym. Następnie wyłożyć do formy i delikatnie naciąć kęs ciasta wzdłuż formy.
Wypiek: 170 – 180°C
Czas wypieku: około 35 – 45 minut


Powrót