Receptura cukiernicza

Mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo - tłuszczowych

EXTRA BABKA CYTRYNOWA to wysokiej jakości mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo-tłuszczowych o niepowtarzalnym smaku cytrynowym. Extra Babka Cytrynowa szczególnie polecana jest do produkcji wszelkiego rodzaju babek. Delikatny, wilgotny miękisz sprawia, że babki z tej mieszanki nie odbiegają od domowych. Mieszanka gwarantuje szybkość i łatwość wykonania oraz niepowtarzalny smak i aromat cytrynowy. Dodatkową zaletą jest długi okres przydatności, bez użycia środków konserwujących.

Extra Babka Cytrynowa

Składniki Namiar surowców [g]
MIESZANKA 1 000 g
Jajka 500 g
Olej 500 g
Woda 100 g

Wytwarzanie:Wszystkie składniki ciasta wymiesić płaskim mieszadłem ramowym przez okres 5 minut. Następnie odważyć i zadozować pożądaną gramaturę do formy.
Wypiek: 170 - 180°C
Czas wypieku: około 40-50 minut. Po około 10 minutach wypieku naciąć ciasto wzdłuż.


Powrót