Receptura cukiernicza

Mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo - tłuszczowych

EXTRA BABKA to wysokiej jakości mieszanka do wyrobu ciast biszkoptowo - tłuszczowych, szczególnie polecana do wypieku wszelkiego rodzaju babek. Mieszanka Extra Babka zapewnia produkt o wyrównanej i delikatnej strukturze miękiszu oraz delikatnej, jasnobrązowej skórce. Mieszanka gwarantuje łatwość i szybkość wykonania babek oraz powtarzalną jakość wypieków. Dodatkową zaletą EXTRA BABKI jest długi termin przydatności do spożycia wyrobu gotowego.

Extra Babka

Składniki Namiar surowców [g]
MIESZANKA 1 000 g
Jajka 450 g
Olej 400 g
Woda 100-150 g

Wytwarzanie: Wszystkie składniki ciasta miesić płaskim mieszadłem ramowym przez 5 minut. Następnie odważyć pożądaną gramaturę do formy.
Wypiek: 170 - 180°C
Czas wypieku: około 40-50 minut,Po około 10 minutach wypieku naciąć babkę wzdłuż.

Babka - wersja standardowa

Składniki Namiar surowców [g]
MIESZANKA 900 g
Mąka pszenna T450 100 g
Jajka 450 g
Olej g 400 g
Woda 150 g

Wytwarzanie:Wszystkie składniki ciasta miesić płaskim mieszadłem ramowym przez 5 minut. Następnie odważyć pożądaną gramaturę do formy.
Wypiek: 170 - 180°C
Czas wypieku: około 40-50 minut. Po około 10 minutach wypieku naciąć babkę wzdłuż.

Extra Keks

Składniki Namiar surowców [g]
MIESZANKA 850 g
Mąka pszenna T450 150 g
Margaryna 400 g
Jajka 400 g
Owoce kandyzowane 500 g
Mąka do obtoczenia owoców 100 g

Wytwarzanie: Mieszankę EXTRA BABKA, mąkę, margarynę i jajka miesić płaskim mieszadłem ramowym przez 5 minut. Następnie dodać obtoczone w mące owoce kandyzowane i miesić 30 sekund na wolnych obrotach. Odważyć pożądaną gramaturę do formy.
Wypiek: 170 - 180°C
Czas wypieku: około 45-60 minut. Po około 10 minutach wypieku naciąć keks wzdłuż.


Powrót