Wyszukaj produkt

  • Szukaj
  • Miejsce na baner

Produkty

Unikalna kombinacja zakwasu pszennego ze słodem jęczmiennym nadaje pieczywu wykonanemu na bazie mieszanki Carski oryginalny, wysublimowany smak. Zastosowanie płatków ziemniaczanych sprawia, że wypieki mają niezwykle delikatny aromat i ciekawą, gąbczastą strukturę miękiszu. Carski stanowi doskonałą bazę do kanapek i przekąsek dla całej rodziny na każdą porę dnia.
Carski idealnie komponuje się z posypką wieloziarnistą Multigrain - nową w portfolio firmy aromatyczną posypką o charakterze śródziemnomorskim, w której skład wchodzą: siemię lniane brązowe, siemię lniane złote, sezam, ziarna słonecznika, sól, czarnuszka, mieszanka przypraw. Dekor Multigrain wzbogaca pieczywo o cenne składniki odżywcze zawarte w pełnych ziarnach oraz znacząco podnosi aspekt wizualny wypieku.

DOZOWANIE
50% w stosunku do mąki

ZALETY

  • wysublimowany smak i delikatny aromat pieczywa
  • wysoka jakość i wydajność produktu
  • długotrwała świeżość wypiekanych produktów

RECEPTURA

Mąka pszenna typ 500 500 g

Mieszanka Carski 500 g

Drożdże 50 g

Woda (ok. 40˚C) 900 g

Dekoracja - posypka Multigrain według uznania

Razem 1950 g  

WYTWARZANIE

Miesienie: 3’ + 12’
Temperatura ciasta: 30-35°C
1 fermentacja (na stole): 30’
2 fermentacja: 30’
Wypiek (piec trzonowy) 220°C/45-55’

 



Dostępne opakowania
Worek 25 kg