Wyszukaj produkt

  • Szukaj
  • Miejsce na baner

Produkty

Bellini to mieszanka do wyrobu ciast  biszkoptowo - tłuszczowych o smaku czekoladowym, z której przyrządzić można blaty, spody do ciast kremowych, ciasta czekoladowe z owocami i wiele innych wyrobów, które zaproponują Państwu technolodzy Lesaffre Polska. Wyroby z mieszanki Bellini to wspaniały smak, doskonała jakość, ale również extra świeżość gotowych wyrobów. Dzięki zastosowanej unikatowej metodzie produkcji, ciasto zachowuje świeżość, wilgotność przy równoczesnym nieobsychaniu boków wyrobu. Natomiast miękisz Bellini jest taki, jakiego poszukują Klienci - delikatny o jednolitej strukturze.

 

Receptura:

Mieszanka Bellini
1 kg
Jaja świeże
0,35 kg
Olej roślinny
0,35 kg
Woda
0,27 kg
RAZEM:
1,97 kg
 
 
Wytwarzanie:
Wszystkie składniki miesić 3-5 minut na średnich obrotach mieszadłem płaskim, ramowym. Wyłożyć na blachę, dekorować wedle uznania i wypiekać.
 
Temperatura wypieku:        170-180°C
Czas wypieku:        30-40 minut (dla masy ciasta z 1 kg mieszanki).

 



Dostępne opakowania
25 kg
Ulotka reklamowa pobierz PDF