DROŻDŻE, PIECZYWO, SMAK

Wyszukaj produkt

  • Szukaj
  • Miejsce na baner

Produkty

COOKIES CZEKOLADOWE to mieszanka do wyrobu ciastek o wilgotnym i miękkim wnętrzu długo zachowującym świeżość. Ciastka są duże, z zewnątrz nieregularnie popękane – co nadaje im efektowny aspekt wizualny. Charakteryzuje je głębia intensywnie czekoladowego aromatu. Jest to produkt naturalny. Dodatkowym atutem mieszanki COOKIES CZEKOLADOWE jest możliwość swobodnej kreacji receptur. Dla urozmaicenia i wzbogacenia walorów smakowych wypieku można dodać według uznania kawałki czekolady, bakalie lub orzechy. Produkt naturalny.

SPOSÓB STOSOWANIA:
100% mieszanki bez dodatku mąki.

Mieszanka Cookies Czekoladowe  1000 g
Margaryna/Masło  100 g
Jaja  100 g
Olej  100 g
Woda  60 g
Kawałki termostabilnej czekolady białej  120 g
Kawałki termostabilnej czekolady mlecznej  120 g
Mieszanie  4'

 Produkt Clean Label

WYTWARZANIE:
Margarynę lekko zmiękczyć i pozbyć się grudek. Dodać wszystkie pozostałe składniki ciasta i wymieszać do jednolitej konsystencji mieszadłem płaskim ramowym przez około 4 minuty na wolnych obrotach. Na minutę przed końcem mieszania dodać kawałki czekolady termostabilnej. Z ciasta uformować kulki lub wałek, z którego następnie wyciąć krążki. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem i wypiekać.
Sugerowana naważka: 60-80 g
*opcjonalnie można dodać kawałki czekolady, bakalie, orzechy.
 

 



Dostępne opakowania
Worek 10 kg
Ulotka reklamowa pobierz PDF