Baker’s bonus

Drożdże nieaktywne o właściwościach redukujących

Gama drożdży, które przeszły proces dezaktywacji wysoką temperaturą:

  • zapewniają szybszy rozrost i gładkość ciasta
  • regulują plastyczność ciasta, zapewniając dobrą rozciągliwość podczas formowania

Gustal – do redukcji soli: gama drożdży piekarskich (Saccharomyces Cerevisiæ) poddanych procesowi dezaktywacji termicznej. Pozwala to obniżyć poziom soli aż do 30% przy zachowaniu walorów smakowych chleba i zapewnieniu właściwego przebiegu procesu wypieku.

SŁUŻYMY SPEŁNIANIU WASZYCH POTRZEB…DZIĘKI ODPOWIEDNIM ŚRODKOM

ROZWIĄZANIA DEDYKOWANE MŁYNARSTWU…Z WYKORZYSTANIEM SPECJALISTYCZNEJ WIEDZY

  • optymalizacja zbiorów zbóż zgodnie z kryteriami technicznymi i ekonomicznymi
  • dostosowanie preparatów enzymatycznych w zależności od kampanii zbożowej
  • dostosowanie mąki do specyfikacji klienta i standardów wymaganych przez rynek
  • odpowiadanie na specyficzne potrzeby, takie jak zastąpienie dodatków chemicznych dodatkami powstałymi w procesie biotechnologicznym
  • przygotowanie formuł na miksy, premiksy i mieszanki
Informacje dodatkowe:
  • Informację dostępne w ulotce ROZWIĄZANIA DEDYKOWANE MŁYNARSTWU
Pliki do pobrania: