Wyszukaj produkt

  • Szukaj
  • Miejsce na baner

Produkty

Antibac to polepszacz, ktory przeciwdziała rozwojowi tzw. choroby ziemniaczanej (nitkowatości pieczywa) czyli psuciu się pieczywa na skutek rozwoju bakterii tlenowych z grupy Bacillus, w tym m.in. lasecznika.

Antibac nie tylko reguluje kwasowość pieczywa, lecz również wpływa dodatnio na objętość ciasta oraz poprawia jego stabilność podczas obróbki. Stosowanie polepszacza Antibac zapewnia bezpieczeństwo twoim wypiekom zwłaszcza w okresie letnim, kiedy namnażanie bakterii następuje szybciej. Dodatkową zaletą polepszacza Antibac jest fakt, że jego użycie nie powoduje wprowadzania zmian w procesie technologicznym, oraz nie powoduje obcego zapachu w pieczywie.
 
 

Dozowanie: 0,5% w stosunku do mąki, czyli 0,5 kg mieszanki na 100 kg mąki.

 

 



Dostępne opakowania
Opakowanie 25 kg
Ulotka reklamowa pobierz PDF