Wyszukaj produkt

  • Szukaj
  • Miejsce na baner

Produkty

Dodatek Maximalt nadaje produktom naturalny brązowy kolor i charakterystyczny, intensywny słodowy smak. Maximalt ma także wpływ na wydajność ciasta oraz wydłużenie okresu trwałości i świeżości wyrobu gotowego. Dodatek stosuje się max. do 3% w stosunku do całej masy mąki użytej w recepturze (dozowany w zależności od oczekiwanej barwy i smaku). Elastyczne dozowanie pozwala przy udziale jednego surowca uzyskać zupełnie różne gatunki pieczywa. Wielość zastosowań powoduje, że Maximalt polecany jest do wszystkich rodzajów pieczywa.

Dozowanie:

do 3% w stosunku do mąki, czyli max 3 kg mieszanki na 100 kg mąki (bezpośrednio do mąki przed miesieniem).

ZALETY:

  • wzbogaca smak i aromat oraz barwę pieczywa
  • wpływa na wydajność ciasta


Dostępne opakowania
worek 10 kg
Ulotka reklamowa pobierz PDF