Lesaffre Polska na targach branżowych Expo Sweet w Warszawie
Przedwiośnie to doskonały moment na prezentację na szerokim forum premierowej oferty handlowej firm, zarówno jeśli chodzi o nowości produktowe, jak i nowinki technologiczne.
Najbardziej prestiżowym wydarzeniem skupiającym wokół siebie środowisko cukierników, lodziarzy oraz piekarzy są organizowane w Warszawie targi Expo Sweet, które z ciągle rosnącym potencjałem wzrostu od lat ściągają do stolicy rzesze wystawców i zwiedzających z kraju i ze świata. Impreza ma międzynarodowy i profesjonalny charakter. Wystawa jest areną dla najważniejszych branżowych konkursów, licznych szkoleń oraz partnerskich spotkań z klientami każdej z firm.
W tym roku targi Expo Sweet odbyły się w dniach 25-28 lutego. Była to dziesiąta, jubileuszowa edycja – doskonale zorganizowane i przygotowane z rozmachem wydarzenie potwierdziło dobrą kondycję branży w Polsce. Setki wystawców prezentowało kompleksową ofertę nowości sezonowych, a przybywający tłumnie goście wodzeni wyjątkowymi aromatami krok po kroku zapoznawali się z bogatą cukierniczo-lodziarsko-piekarską mozaiką z mocnym gastronomicznym akcentem.
Ryc.1 Prezentacja oferty z portfolio Lesaffre Polska, zawierającego szereg kreatywnych rozwiązań dla piekarzy
Firma Lesaffre Polska oprócz promowania tradycyjnych produktów, z których jesteśmy znani na rynku przedstawiła portfolio innowacyjnej marki Livendo. Szeroki wachlarz wyrobów opartych na zakwasie wzbudził zainteresowanie wśród klientów licznie odwiedzających nasze stoisko. Wraz z marką Livendo zaoferowaliśmy piekarzom prawdziwie ekspercką wiedzę na temat zakwasów. Dnia 26 lutego zespół firmy zorganizował seminarium z udziałem prelegentów z Baking Center Lesaffre International z Francji. Emilie Bryckaert i Benoit Demiselle wygłosili prelekcję dotyczącą zagadnienia „Livendo – nowa marka zakwasów piekarskich Lesaffre. Livendo – to więcej niż… tylko smak!”.
Po prezentacji odbyła się degustacja wypieków, podczas której wśród zgromadzonych nawiązała się żywa dyskusja dotycząca korzyści zastosowania zakwasów Livendo. Każdego dnia na stoisku częstowaliśmy przybyłych gości wypiekanym w Baking Center w Warszawie świeżym i aromatycznym pieczywem. Targi Expo Sweet zdecydowanie wykraczają poza branżowe granice, co czyni je jeszcze bardziej atrakcyjnymi. Tegoroczny udział w evencie był dla nas bardzo udany – dlatego już dziś z niecierpliwością czekamy na kolejną edycję!
Ryc. 2 Seminarium połączone z degustacją produktów przygotowanych w oparciu o innowacyjną markę Livendo